Майки в паника! Защитник на “Истанбулската конвенция” стана закрилник на българските деца!

Истанбулската конвенция в действие - проблемите на децата се решават от НПО с джиндърски профил


Бургаско училище осъмна с рекламен плакат на националната телефонна линия за деца

Един телефонен номер с шест цифри разбуни духовете в България. Майки от Бургас също са в паника, след като рекламен плакат с въпросния номер – 116 111, бе разлепен в бургаското училище “Братя Миладинови”.
Започна се, каквото и да се прави, за да се спре това безумие, явно не е достатъчно, онези си правят каквото си искат”, пише във Фейсбук една от майките. “Побърках си детето вече от обяснения всеки Божи ден къде и какво да говори/не говори, ако го питат. Какви брошури да не гледа и да не взима, камо ли да ми носи. Сега и телефон. Изроди!!!”, пише друга.

За какво става въпрос и защо родителите са така разтревожени.

В България от известно време за подготвя “Национална стратегия за детето 2019 – 2030 година”. Срещу нея възстанаха хиляди граждани, политическите партии ВМРО и МИР, дори Светият синод, който излезе с 4 основни препоръки. Причината – стратегията дава огромна власт на държавата над детето и семейството му. Тя е силно повлияна от духа на т. нар. “Истанбулска конвенция”. Притесненията са, че  нейните постулати, отхвърлени категорично от Конституционния съд на България, ще бъдат вкарани през задния двор в детските градини и училищата.

В момента на сайта на Държавната агенция за закрила на детето на челно място се рекламира Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111. Тя е безплатна, работи 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Тя предлага информиране, консултиране и помощ на деца във връзка с широк спектър от проблеми. И ги призовава – подай сигнал!

Това създава в децата убеждение, че те звънят на държавна институция, че държавата ще им окаже помощ. Това обаче се оказва измама.

Оказва се, че този телефонен номер се управлява от една неправителствена организация - фондация “Асоциация Анимус”, която е спечелила конкурс по Закона за обществени поръчки. Затова същия телефон е на челна позиция и в сайта на фондацията.

ДАЗД рекламира телефон, който се управлява от НПО, защитник на противоконституционната Истанбулска конвенция

Сред партньорите на фондацията са  за НПО-та с джендър-ориентация - “Български център за джендър изследвания”, фондация “Джендър образование, изследвания и технологии”. “Асоциация Анимус” бе сред тези, които се обявиха в подкрепа на приемането на “Истанбулската конфенция”. Зад цялата мрежа от НПО-та стои сянката на “Норвежки финансов механизъм”.

От пресконференция, дадена в БТА, става ясно, че същият номер – 116 111 има и “Норвежката агенция за закрила на детето” – зловещата Барневарн, от която пропищяха много българи, емигрирали там. На тях, както и на десетки други – поляци, руснаци, канадци, румънци и т.н., са отнети децата по смешни поводи.

През септември миналата година избухна международен скандал, когато стана ясно, че консултант “Барневарн” -  56-годишният психиатър Йо Ерик Бройн, бе осъден за притежанието на над 200 000 снимки и 12 000 видеа, показващи сексуално насииле над деца. Т.е. педофил е поемал “грижи” над децата.

В сайта на “Асоциация Анимус” е отбелязяно, че всеки месец на телефона се регистрират около 6 хиляди обаждания. На пресконференцията в БТА бяха изразени опасения, че личните данни на децата, които се съобщават на телефона, може да отидат при различни джендър-организации, за да се имат предвид за осиновяване. И дали отнетите деца ще се насочват към нормални семейства, или към хомосексуални – лесбийки и педерасти. “Както е известно, тези “двойка” имат биологочно затруднение да зачеват, затова протягат ръце към чуждите дечица”, каза един от участниците.

Отдаването на Националната телефонна линия за деца на неправителствено НПО бе определено от писателя Александър Урумов по следния начин: “Това е модел на легално пренасочване на обществени средства към неправителствени организации - разбира се, от кръга на Сорос у нас.Това е легално преотдаване - аутсорсване, нали, на старобългарски казано - на отговорности и права от страна на държавната администрация към "истанбулски" неправителствени организации. Това е Червената шапчица да се обади на Кумчо Вълчо, та той да я закриля!”