снимка: "Петел"

Кметът на Варна Иван Портних този път присъства и взе активно участие в заседанието на Общински съвет – Варна, което е първото редовно от януари насам. Той често е критикуван от съветници и граждани за отсъствието си от сесията на съвета.

Въпреки че взе думата, кметът не отговори на един от най-наболелите и актуални въпроси на Варна и по-специално на Цветния квартал, а именно – защо трябваше да бъде премахната връзката между улиците „Подвис“ и „Брегалница“. Въпросът беше поставен от съветника от ДСБ Любомир Роев.

Кметът на Варна предпочете обаче да отговори на други въпроси на съветници, като пропусна точно този.

Преди това съветници от БСП поставиха няколко важни въпроса, между които и какво стана с обещаната от години нова транспортна схема на града. Тя трябва да реши много въпроси, свързани с градския транспорт, като например реорганизация на цялата система за картите за пътуване с намаления, които касаят възрастните и хората с увреждания. Също така заради липсата ѝ се бави приемането на схемата за поставяне на преместваеми търговски обекти, много от които са по спирките.

Друг въпрос беше свързан с обещанията да се изгради адекватна инфраструктура в село Константиново, за което жителите му настояват също от години.

Кметът Портних заяви, че след пускането на новия участък на бул. „Левски“ най-сетне ще може да бъде изготвена адекватна нова транспортна схема на Варна. „На следващото заседание ще можем вече да я обсъждаме“, обеща той. Колкото за проблемите в Константиново, Портних припомни, че общината много пъти е кандидатствала за финансиране от държавата, но е получила само 150 хил. лева. Въпреки това в бюджета си е заложила 2,5 млн. лева за инфраструктурата в селото. В момента тече процедура по избор на изпълнител на проекта за нова инфраструктура.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html