Нов масов отказ на представители на ГЕРБ да станат депутати

Митко Полихронов (горе вляво) ще заеме мястото на Делян Добрев. Четирима отказаха - сред тях са Бони Петрунова, Жечо Станков и Ангел Кунчев (долу)


Четирима кандидати от Хасково не поискаха да заемат мястото на Делян Добрев, влиза десетият в листата Митко Полихронов

Нов масов отказ на кандидат-депутати на ГЕРБ да влязат в парламента.

Четирима от Хасковския избирателен район са направили заявления до Централната избирателна комисия (ЦИК) с искане за необявяването им за народни представители, показа справка на „Флагман”.

Те трябваше да заемат мястото на подалия оставка Делян Добрев.

Отказ са направили последователно Валентин Ангелов, бургазлията и зам.-министър на енергетиката Жечо Станков, Ангел Кунчев, който е главен държавен здравен инспектор, както и Бони Петрунова, която пък е директор на Националния исторически музей.

Така депутат ще стане чак десетият в листата Митко Полихронов, който в момента е зам.-председател на Общинския съвет в Хасково. Той явно е приел да заеме мястото на Делян Добрев в парламента, защото ЦИК вчера го е обявила за народен представител.

Предстои Полихронов да положи клетва, за да поеме новите си политически задължения.

Припомняме, че масов отказ за влизане в парламента бе констатиран наскоро и от район Велико Търново. Тогава отново четирима не приеха да станат депутати. Те трябваше да влязат на мястото на подалия оставка водач на парламентарната група Цветан Цветанов.


В категории: Политика