Бебе на видима възраст 5-6 месеца е открито изоставено на паркинг в Пловдив. Сигналът е от случайни минувачи.

Малчуганът бил намерен  в района на Централната гара в града между два автомобила, а до него имало шише с мляко. На мястото веднага са изпратени полицейски служители и екип на Спешна помощ. Лекарските прегледи установили, че здравословното състояние на момченцето е добро. То е настанено в Клиника по педиатрия  при УМБАЛ “Св. Георги”. 

Родителите му все още не са намерени, заяви пред NOVA директорът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков.„Към настоящия момент нямаме информация за родителите на бебето. Колегите полагат изключително много усилия за установяване на тези родители, които имаха неблагоразумието да изоставят своето 5-6 месечно бебе. Надявам се, че скоро ще имаме информация за тях”, каза още той.

Малчуганът продължава да е в болница. „В момента бебето е в детска клиника в добро състояние. Органът по закрила, който представлявам аз ще предприеме мярка „Приемна грижа”, но с уговорката, че когато бъдат намерени родителите, ще видим каква е причината за изоставянето на детето и кого е извършено това деяние. За нас е важно каква е причината бебето да бъде изоставено”, обясни Надя Тонева, директор на дирекция „Социално подпомагане в Града под тепетата.

Тя е категорична, че не се наблюдава зачестяване на случаите на изоставени деца в Пловдив. Според нея бебето не е захвърлено просто така, а е изоставено.