Денят дойде! Часът на битката удари!  „О, знаем, че вий многоборойни сте, но днеска сме ние на власт…“ се пеееше в една стара песен на агитката на ЦСКА, посветена на Левски. Днес Армейците ще бъдат по-многобройната публика, но кой ще е на власт след края на мача се надяваме да се реши на терена и от футболистите, а не от някой друг! На трибуните среща ще си дадат две от четирите големи публики у нас! Шоуто ще е гарантирано, напрежението ще е на макс. Жълто-черна вълна се очаква да залее Борисовата градина от към магистрала Тракия! Всичко това е ясно!

Днес на терена ще се изправят милионите на Гриша Ганчев срещу състава (сглобяван всяко лято) на Николай Киров. Гриша Ганчев, който иска Кристиян Димитров, който иска Тодор Неделев, който иска сърцето и душата на Ботев Пд поднесена в сребърен поднос. Един президент на футболен клуб, който е свикнал да харчи милиони, за да получава най-доброто за своя отбор. Един президент, който обаче вече няколко пъти чу „НЕ“ от Неделев и това няма как да му е харесало! Със сигурност футболен президент мечта за всеки отбор! Бизнесмен готов да харчи за крайната победа, за крайния успех. Но Ботев Пловдив има Николай Киров! Вероятно ако отстрани ЦСКА днес Киров ще е поредният, който Гриша Ганчев ще поиска!

Психовойната и натискът над съдиите на Любо Пенев ще се изправят срещу магията на Тошко Неделев. Кой ще победи, хитростта на Чичовото или романтиката и красотата в краката на суперталантът от Белозем?

В никакъв случай не искаме да подценяваме всеки един в Ботев Пловдив, но всички фенове, както и останали членове на отбор, клуб и ръководство, ще разчитат днес точно на тези двама гении – доказали, че могат! Доказали, че знаят как! Николай Киров и Тодор Неделев трябва да поведат целия клуб в тази война, която ще се води днес. Николай Киров и Тодор Неделев трябва да бъдат силата, мощта и личностите, които да измислят, как точно да бъде отстранен футболния гигант ЦСКА (С тире или без – ЦСКА си е ЦСКА) Николай Киров ще е генерала, а Неделев ще офицера! Те ще поведат жълто-черните войни! Войни, всеки от които трябва да даде своя принос в битката, да пролее своята капка кръв, да даде своя дан за крайния успех. Войни, които, само заедно като юмрук, могат да повалят червения гигант! ЦСКА-София вече сами заявиха, че е време „да убиват“ (ВИЖ ТУК)! Затова: Война е! Футболна война!

Напред Ботев! За един ПЛОВДИВСКИ ФИНАЛ!