Името на Дерек Чисора винаги се свързва с много екшън на ринга и извън него. Скандалджията от Лондон е сред най-коментираните боксьори в тежка категория през последните години. Глобяван, наказван, пребиван за назидание от големите шампиони, но въпреки това отново готов с дяволитата усмивка да покаже на какво е способен.

@DerekWarChisora raised the roof @TheO2 last July!

Can he do it again tonight? #ChisoraGashi pic.twitter.com/BTqUwdpV0R

— Matchroom Boxing (@MatchroomBoxing) 20 април 2019 г.

Делбой беше много близко до жадуваното отмъщение срещу Дилиън Уайт през декември, но беше жестоко нокаутиран в предпоследния рунд, въпреки че водеше в резултата според картите на съдиите.

Атрактивният биткаджия вече е на 35, но не се е отказал да гони световната слава. Чисора (29 победи, 21 с нокаут  9 загуби) ще се изправи в 12-рундов мач срещу Сенад Гаши на голямата галавечер в „О2 Арина“ в Лондон. Британецът е категоричен фаворит, но той неведнъж е показвал другото си лице в подобни срещи, в които съперникът не е сериозно име. Апатичен, бавен и демотивиран Чисора е отнасял доста критики.

Косоварят Гаши има германско гражданство, но живее в Испания. 28-годишният боец е с актив от 17 победи (7 с нокаут) и 2 загуби. Нивото на неговите противници е доста ниско, а двете му загуби са срещу бъдещия съперник на Тайсън Фюри – Том Шварц и стария познайник на Чисора – Карлос Такам.

 

На голямата галавечер в събота вечер ще има и двойно българско участие. Георги Георгиев – Жоро Крошето ще се бие с непобедения Сам Кокс в 4-рундов мач от категория суперпетел. Борислав Занков – Боби Бокса ще има за противник също в 4-рундова среща от суперсредна категория Никита Абаби.

Fight Night excitement! @mrdavidhaye saw two warriors in @DerekWarChisora and Senad Gashi on the scales at York Hall. Both men looked relaxed at the weigh-in, but tomorrow night they’ll let go of a lot of energy they’ve been building up. Tune in to @SkySports Action from 7pm. pic.twitter.com/aIUqiqmN5x

— Hayemaker Boxing (@HayemakerBoxing) 19 април 2019 г.