Шампионът в Евролигата Реал Мадрид е само на един успех от класиране за Финалната четворка в турнира за трета поредна година. У дома испанците се наложиха със 78:63 над Панатинайкос и водят с 2:0 победи в серията преди пренасянето и на гръцка земя.

Баскетболистите на Пабло Ласо стартираха много силно двубоя и още след първата четвърт поведоха с 13 точки при 21:8. До почивката Панатинайкос намали пасива си на девет точки, но след 26:15 в третата четвърт Реал предреши изхода на срещата.

Най-резултатен за победителите бе Факундо Кампацо с 13 точки, 11 вкара Джефри Тейлър, а по 10 добавиха Антъни Рандолф и Густаво Айон. За Панатинайкос се отличи Дешон Томас с 13 точки.

Другият гранд на испанския баскетбол - Барселона, също постигна победа, но като гост със 74:72 на Анадолу Ефес в Истанбул. С успеха каталунците изравниха серията на 1:1 победи и "откраднаха" домакинското предимство на турския тим. Ключова за победата на Барселона се оказа агресивната игра в защита и по-добрата стрелба от игра, най-вече от зоната за три точки.

Лидер за каталунците в мача бе унгарецът Адам Ханга, който отбеляза 17 точки от пейката, а с 13 завърши хърватският център Анте Томич. За Анадолу Шейн Ларкин отбеляза 18 точки, а с 15 завърши Василе Мичич. Следващите трети мачове от четвъртфиналните серии са във вторник и сряда, 23 и 24 април.

Втори срещи от четвъртфиналните плейофи в Евролигата по баскетбол за мъже (играе се до три победи от пет мача):

Анадолу Ефес (Турция) - Барселона (Испания) - 72:74
* Резултатът в серията е равен 1:1 победи.
Реал Мадрид (Испания) - Панатинайкос (Гърция) - 78:63
* Реал Мадрид води с 2:0 победи в серията.

в четвъртък:
ЦСКА Москва (Русия) - Баскония (Испания) - 68:78
* Резултатът в серията е равен 1:1 победи.
Фенербахче (Турция) - Жалгирис (Литва) - 80:82
* Резултатът в серията е равен 1:1 победи.