Отборите на Ботев Пд и ФА Пловдив ще спорят утре от 14:00 часа за титлата на силния турнир Refan Cup 2019! Изключителна драма прати тимът от частна школа в квартал Тракия в борбата за златото.

Всичко се реши последния мач от тази група днес, в който Векта се изправи срещу Олимпия и трябваше да победи с 2 гола разлика за да се класира на финал, тъй като преди това ФА Пловдив бяха победи минимално с 1:0 Локо Пд. Векта водеше с 2:0 в началото на второто полувреме и започна да реди непростими пропуски. 2 пъти и гредите се оказаха пречка пред третото попадение за черно-белите и както обикновено става във футбола Векта получи нелеп гол. При едно връщане към вратаря на черно-белите той прати топката в краката на нападател на Олимпия, който не сгреши и вкара за 2:1. В оставащите малко минутки до края на среща децата от Векта се опитаха да вкарат нов гол, но не успяха и утре ще се изправят срещу Хебър в спор за бронза. Черно-белите деца и родителите им от частната школа обаче заслужават поздравления за чисто футболната и изключително позитивна атмосфера, която създадоха и на трите си мача до този момент.

Не по-малко интересно бе и в другата група, в която Ботев Пловдив спечели първото място, но само защото удържа 0:0 срещу Берое. Старозагорци имаха не малко ситуации, които можеха да костват мястото на финала на канарчетата. Пазарджиклии пък грабнаха втората позиция в групата си след 3:0 над Спартак Пд. Гладиаторите утре ще се изправят срещу Локо Пд в спор за 7-8 място, а за 6-7 място ще гледаме старозагорско дерби между Олимпия и Берое.

14:00 Локо Пд - ФА Пловдив  0:1
Голмайстор:
Петър Иванов

15:00 Хебър – Спартак   3:0
Голмайстор:
Тодор Гергишанов (хеттрик)

16:00 Олимпия – Векта  1:2
Голмайстори:
Петър Тошев и Росен Кръстев (Векта), Николай Вътев (Олимпия)

17:00 Ботев – Берое  0:0

Днес всички тимове получиха подаръци от РЕФАН България, като това не бе единствената изненада, която организаторът на турнира направи на присъстващите. Сред публиката имаше представители на компанията за парфюмерия и козметика, които зарадваха родителите също с подаръци. Крис Добрев и Димитър Тонев пък се включиха с охота в раздаването на подаръците на бъдещите футболни звезди. Утре класиралите се на първите 3 места ще получат и големите си награди от РЕФАН. Същото ще "сполети" и играчите, които ще спечелят индивидуалните призове в турнира. Мачовете започват в 11:00 часа.

Не пропускайте всички двубои в GlasTV.