Станимир Маринов ще пропусне последните два двубоя от квалификациите за Световното първенство в Китай тази година. Плеймейкърът на румънския Клуж е контузен и беше освободен от лагера на националите, който започна днес в Правец.

На негово място към лагера на тима се присъедини гардът на Левски Лукойл Деян Карамфилов, съобщиха от БФБаскетбол. С проблеми е и Цветомир Чернокожев.

Утре той ще премине преглед, а докато отсъства, в тренировките ще участва съотборникът му в Академик (София) Николай Грозев. Вече е ясно, че Химки няма да освободи Дий Бост за двата последни мача. От ръководството на руския клуб не пуснаха и звездата на руския тим Алексей Швед, който няма да пътува за Ботевград.

От треньорския щаб все още са в очакване на решението на ръководството на Олимпиакос относно освобождаването на Александър Везенков. Има вариант Везенков да бъде пуснат и да се присъедини към тима в Босна и Херцеговина за последния двубой на националите. "Всички останали са в добро състояние и ще се готвят за мачовете", допълниха от щаба на националите.

Днес в 17:30 часа в "Арена Ботевград" тимът проведе първа тренировка. Мачът с Русия е на 21 февруари от 18:00 часа. Билетите са с цена 5 лева и вече са в продажба на касите на "Арена Ботевград". Двубоят ще бъде предаван в ефира на БНТ. Националната телевизия ще излъчи и мача срещу Босна и Херцеговина от Зеница на 24 февруари, който също е с начален час 18:00.