Моето семейство е голям фен на картофите и ги похапваме във всякакъв вид. Най-много обаче обичаме картофените палачинки с месце и гъбки. 

Като една добра домакиня, зная десетки рецепти за картофени палачинки, с които да зарадвам любимите си хора. Една от тях обаче ми е любима. Тя е от Унгария. За нея ми разказа една добра позната, която живее в Будапеща. Ястието се казва  картофени палачинки по унгарски, но в кулинарната си тетрадка с рецепти съм го записала като семейни картофени палачинки с плънка. 

Веднъж изпробвали рецептата, със сигурност ще забравите за обикновените картофени палачинки. Тази гигантска палачинка, гарнирана с крехко месце и гъбки, е отлично решение за вкусна и засищаща семейна вечеря, която ще се хареса на всички! 

Непременно опитайте да приготвите това вкусно блюдо. Уверени сме, че то много бързо ще се превърне в любимо и на вашето семейство. Такива палачинки можете да поднесете и на най-капризните си гости. Гарантираме ви, че ще ги изненадате много приятно! 

Ето и необходимите продукти за приготвянето на това неустоимо изкушение: 

5 средни картофа
300 гр. гъби
2 бр. пилешки гърди
80 мл. сметана
70 гр. копър
200 гр. домати
300 гр. листа от маруля
60 гр. брашно
1 яйце
1 лук
1 супена лъжица зехтин
сол, черен пипер, индийско орехче на вкус
слънчогледово масло за пържене 

Начин на приготвяне:

Измийте пилешките гърди и ги нарежете на малки късчета. Същото направете и с гъбите. 

Сложете малко растително олио в тигана и му дайте 1-2 минути да загрее. В загрятата мазнина сложете пилешкото месо, поръсете със сол и черен пипер. Пържете в продължение на 4-5 минути.

На 4-ата минута прибавете гъбите, като от време на време не забравяте да разбърквате.  

Докато плънката се приготвя, настържете картофите на едро ренде. Изсипете ги в удобен съд и прибавете едно яйце. 

Малко преди пилето и гъбите да са готови, прибавете към тях сметаната и разбъркайте всичко много добре. Оставете на огъня още 3-4 минути. 

Лука нарежете на малки колелца и добавете към картофите. Овкусете със сол и черен пипер. Можете да прибавите и малко индийско орехче. След това изсипете брашното и объркайте всичко много добре.

Тестото ви трябва да се получи като за палачинки. 

Намажете тигана с растително масло. Изсипете част от сместа в тигана. Аз обичам палачинката да не е много дебела, защото тогава картофките се изпържват по-добре. Пържете от двете страни до получаване на златиста коричка.  

Готовите палачинки сложете в тавичка, застлана с хартия за печене и печете във фурната 6 минути на 180 градуса. 

Нарежете зелената салата на дребно и поръсете със сол. Към нея прибавете малко зехтин. Доматите и копъра нарежете на дребно.  

Върху половината палачинка изсипете плънката от пиле и гъби. Покрийте с втората половина от палачинката.

В непосредствена близост до палачинката сложете лист маруля и украсете с резенчетата домат.  

Вечерята е готова! Добър апетит! /

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!