Специализираният съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Димитър Желязков-Очите, съобщава ПИК. Съдиите решиха, че въпреки здравословното състояние на несебърския бос, той трябва да остане в килията. 

Както съобщихме по-рано, Митьо Очите поиска излизане от ареста, заради влошеното му здравословно състояние, а адвокатът му дори повика Спешна помощ, за да може медиците да го прегледат. Според защитника му Илиян Василев, Желязков кърви и трябва спешно да бъде пуснат под домашен арест, за да може да се лекува. 

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, както и защитени сведетели, които могат да свържат Димитър Желязков с рекет, мокри поръчки, палежи и сплашвания. 

Очите е заплашвал чрез свои хора бизнесмени, а свидетели разказвали, че не могат да започнат бизнес без „разрешението“ на Желязков, в това число итрални зали, заведения и други търговски обекти.  Тези, които имали вече отворени пък плащали по 20% от оборота си на Желязков, за да бъдат спокойни. Един от свидетелите по делото е собственикът на хотел Хризантема в Слънчев бряг, който е бил заплашван от Очите.