Масова агресия и нападения срещу полицаи в Сливен. Това става ясно от поредния случай на жесток опит за убийство, след като надрусан шофьор опитва да прегази униформен. Случаят се разиграва в събота след обяд, катаджията опитва да спре колата за проверка, но мъжът решил да си спретне гонка. Следва бясно преследване из оживените улици на Сливен. На един от булевардите беглецът е принуден да спре поради задръстване, но не такива са неговите намерения. 

Когато слиза от патрулката един от полицаите, надрусаният шофьор решава да го прегази, за щастие не успява, но избутва патрулната кола, още няколко други и отпрашва към сливенския квартал "Надежда".

Именно там отива и подкрепление от още полицаи, които обаче се натъкват на масов цигански бой. Полицай Хаджирусев отива при един от биячите, за да успокои ситуацията, но вместо това срещу него е извадена самоделна сабя. Циганинът посяга към униформения с хладното оръжие, но след като е отблъснат се скрива в дома си. Следват уговорки да излезе, а малко по-късно е арестуван. И при него пробата за наркотици е положителна.

Полицай Хаджирусев пък говори с усмивка за всичко това, защото вече е свикнал и това не е първият път когато срещу него се посяга с хладно оръжие. Дрогирания циганин пък крещял, че ще му пререже гръкляна и ще го запали в дома му.

Припомняме, че това е поредния случай на агресия от страна на цигани срещу униформени. Само преди дни командосът Валентин Димов беше пребит почти до смърт от цигани във Войводиново, а млади курсанти от Военната академия бяха нападнати с брадва отново от циганин.