Берое U19 записа първа победа за 2019 г. Във втората си контролна среща от подготвителния период момчетата на Слави Жеков се наложиха с 3:1 над Загорец (Нова Загора). Двубоят се игра на изкуствения терен над стадион "Берое". Участие в мача не взеха Иван Гошев и Стоян Иванов, които са на лагер с първия отбор в Турция, с капитанската лента отбора изведе Валентин Иванов, който също започна подготовка с мъжкия отбор и взе участие и в контролата с Ботев (Гълъбово) в началото на седмицата. 
И трите попадения за "зелено-белите" паднаха през първото полувреме, когато Берое доминираше на терена. Играчите на Слави Жеков отбелязаха още един гол, но той бе отменен заради засада. Тимът създаде и още няколко положения, но не успя да се възползва от тях. 
След почивката в игра за гостите се появиха част от по-опитните играчи и тимът от Югоизточната В група стигна и до попадение. 
"Доволен съм от показаното. Пресирахме съперника, момчетата изпълниха онова, което исках. И видяхме, че можем да се справим и срещу такъв съперник", заяви след срещата наставникът на Берое U19 Слави Жеков. 
Следващата контролна среща на Берое U19 е на 26 януари когато тимът гостува на мъжкия тим на Янтра (Габрово).