Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че печалбата на авиокомпанията ще бъде по-ниска от очакваното заради по-ниските цени през зимата, информира ДИР.

От Асошиейтед прес уточняват, че компанията понижава за втори път за четири месеца прогнозната си печалба.

За цялата година сега се очаква печалба между 1 млрд. евро и 1,1 млрд. евро спрямо предишната прогноза за 1,1-1,2 млрд. евро. Макар трафикът като цяло да се засилва, зимните тарифи се очаква да отчетат спад от 7 процента, посочи Райънеър.

За сравнение, през 2017 г. Райънеър обяви рекордната печалба от 1,45 млрд. евро. Котировките на компанията също продължават да се понижават – през последните няколко седмици акциите й поевтиняха с 2,3 процента, допълва ТАСС.

Райънеър обслужва над 1100 направления между 160 летища в 27 европейски страни и Мароко. Позициите на компанията миналата година бяха разклатени заради масови стачки на пилотите, поскъпването на горивото и обслужването на борда. В зимното разписани, в сила от 1 ноември, броят на полетите е намален с 1 процент. Това засегна най-вече летищата Айндхофен (Холандия), Нидерхайн и Бремен (Германия).