Париж. Правоохранителните органи в Париж се подготвят за нова вълна от протести, значителни сили са разположени в централните части на града, предава TACC.
Според кадрите, които телевизионните канали излъчват на живо, бронираните автомобили на жандармерията се намират в центъра - на площад Шарл де Гол, но автомобилният трафик все още не е нарушен.
Загражденията в централната част на града засягат и райони в близост до Елисейския дворец, парламента и двореца Матиньон. Има барикади и на моста, водещ към площад Конкорд, както и на моста Александър III, разположен в седми район. Там се очаква да се проведе митинг в подкрепа на пострадалите по време на минали протести.
Събирането на "жълти жилетки" пред Дома на инвалидите, според информацията на тематичната страница в социалната мрежа „Фейсбук“, е насрочено в 11:00 местно време (12 часа българско време), но първите участници започнаха да се появяват там час по-рано.
Междувременно в други градове на страната участниците в движението също започват да се събират по улиците, въпреки че все още няма точна информация за техния брой.
По-рано беше съобщено, че общо 80 хиляди служители на реда ще бъдат мобилизирани в събота във Франция, за да се гарантира безопасността по улиците на страната. От тях 5 000 души трябва да осигуряват реда в Париж.

Превод и редакция: Юлиян Марков