Жестоки крясъци и скандали се чуват от стаята на Валери Симеонов в Министерски съвет, съобщават служители на институцията. Ситуацията е стигнала критична точка и никой не смее да мръдне из сградата, а виковете и скандалите нараствали с всяка изминала минута.

Според служителите виковете и крясъците ескалирали с напредване на заседанието на "Обединени патриоти". Положението не било никак розово и не се очаквало скоро да свърши разправията между Волен Сидеров, който бил най-гласовит, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Някои дори се шегуват, че ситуацията е опасна като се имат предвид бойните умения на някои от присъстващите - Сидеров владее кунг фу, а Симеонов и Касабов - бокс. Най-беззащитни са от ВМРО, тъй като нито Каракачанов, нито депутатите му Юлиан Ангелов и Искрен Веселинов владеят бойни изкуства. 

Преди час в стаята на вицепремиера в оставка Валери Симеонов влязоха и трима претенденти за негов наследник на поста. Спряганите имена за момента са на Борис Ячев, Християн Митев и на Марияна Николова, която е шефка на кабинета на Симеонов.

Близо от 5 часа Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов решават вътрешнокоалициионните си проблеми. Освен овакантения пост на Симеонов, трябва да се реши и проблема с Волен Сидеров, който открито поиска оставката на военния министър и лидер на ВМРО Каракачанов, а от седмици наред със Симеонов има тежки разногласия.