Легендата на Ботев и българския футбол Динко Дерменджиев похвали за работата му националния селекционер Петър Хубчев. Според участника на три световни първенства Хубчев е изградил здрав отбор, който е заиграл значително по-дисциплинирано от предишните формации. Проблемът на футбола ни не е в държавния тим, а в липсата на лидери и изпълнители от европейска класа, които да поведат останалите на победния път, убеден е Чико.

„Поздравявам Хубчев за добрата работа. Той наистина успя да направи един приличен отбор. Тимът под ръководството на Хубчев изпъква с дисциплина и себераздаване. Затова и постигнахме победите в Лига на нациите, които в никакъв случай не бива да омаловажаваме.
Ние трябва да свикнем с мисълта, че златното поколение от САЩ 94 отдавна е минало, нямаме и изпълнители от ранга на Димитър Бербатов. Тъжно е, но трябва да приемем, че отдавна не сме сила. В този ред на мисли ние не трябва да пренебрегваме успехите над Норвегия, Словения и Кипър. Тези страни значително ни превъзхождат като икономика, като футболни бази и като темпове на развитие на играта. Силите в света са изравнени и няма вече мачове, които предварително си спечелил. Хубчев успя да мобилизира отбора и той игра според възможностите си. За съжаление в последния мач го нямаше Тодор Неделев, който носеше изненадата и импровизацията в атакуващ план. Футболисти от този тип не са много в световен план“, заяви Дерменджиев.
„За да тръгне футболът ни напред, трябва да наблегнем на работата с младите. Аз гледам много мачове, включително и на подрастващи. На мнение съм, че имаме доста талантливи юноши. Те обаче трябва да бъдат по-смело налагани. Повечето от чужденците, които се подвизават в първенството, не превъзхождат като качества момчетата от нашите школи. Те обаче биват налагани, защото са привлечени отвън и трябва да играят. Това демотивира както нашите играчи, така и треньорите.
Нужни са ни треньори с визия за бъдещето. Ще ви дам пример как навремето Христо Бонев бе взет в национала на 20 години и бе наложен, а от това спечели футболът ни. Неделев почти на същата възраст направи много приличен дебют срещу Италия.
Треньорите трябва да работят повече с младите и да имат смелост да ги налагат. Не трябва да се страхуват от провали. За това обаче им е нужна и повече подкрепа от президентите“, категоричен е Динко Дерменджиев.

marica.bg

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.