Джип Тойота Rav4, движещ се на пътя между карнобатските села Сигмен и Раклица, се натресе челно в автосонда след неразумно изпреварване. Водачът – 38-годишният А.С., решил да задмине движещия се пред него автомобил, но не успял навреме да се прибере в своята лента. Последвал сериозен удар в лявата предна част на тежкотоварната машина, предава Флагман.

Катастрофата по чудо се разминава без жертви, въпреки че двамата, возещи се в Тойотата са пострадали. А.С. имал спътничка – 65-годишната П.Ж. от с. Раклица. Водачът е с фрактура на дясната ръка, а възрастната жена получила сериозна порезна рана и наранявания на сухожилията също на дясната ръка. Подобна травма, особено в по-напреднала възраст, обрича пенсионерката на месеци рехабилитация и сериозни болки до живот.

Водачът на автосондата е невредим. Двамата пострадали са откарани в УМБАЛ-Бургас, където са прегледани. Те са останали под лекарско наблюдение, но опасност за живота им няма.

Междувременно няколко часа по-късно несъобразителен шофьор на Мерцедес C320 настига и блъска пешеходец на пътя за бургаския кв. Долно езерово. Инцидентът се случва в условията на несъобразена с пътните условия скорост, сумрак и ляв завой. 34-годишния С.Т. ударил 42-годишния сливналия в гръб, като от сблъсъка, лявата подбедрица на пострадалия е буквално натрошена. Той е настанен в УМБАЛ-Бургас без опасност за живота.