Турски новинарски сайт публикува първите цитати от аудиозаписи от последните минути преди убийството на саудитския журналисти и дисидент Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври, .

"Пусни ръката ми! Какво мислиш, че правиш?", цитира "Хабертюрк" думите на Хашоги в консулството, където се намира визовият отдел и където са записани седем минути от аудиото.

Хашоги се е срещнал с четирима души, един от които го сграбчил за ръката, веднага щом влязъл в консулството.

Четиримата са завели Хашоги в друг отдел на консулството. Още трима души се присъединили към тях там, включително един, за когото "Хабертюрк" твърди", че е бил Махер Абдулазиз Мутреб, предполагаемият лидер на 15-членния саудитски екип от "килъри". Друго лице е идентифицирано като генералния консул на Саудитска Арабия Мохамед ал Отайби.

"Предател! Ще си понесеш отговорността", се чува Мутреб да крещи.

Останалата част от аудиозаписа включва онова, което Хабертюрк описва като словесна битка, разпра и изтезание.

Твърди се, че 19 телефонни обаждания са били направени към Саудитска Арабия от друго място в консулството, в което се помещава кабинетът на консула, като четири от тях очевидно са между Мутреб и Сауд ал Кахтани, близък съветник на престолонаследника принц Мохамед бин Салман, който официално беше освободен от поста му през миналия месец.

Останките на Хашоги, който пишеше за американския в. "Вашингтон пост" и критикуваше престолонаследника, все още не са намерени.