Когато очакваш нов живот не мислиш за лошото, изпълнен си с надежди, очаквания, мечти. Действителността за редица семейства в България обаче е по-сурова от мечтаната, тъй като децата им се раждат с различен вид аномалия – сърдечни малформации, на централната нервна система, на лицето и т.н.

Да се справят с тези проблеми и да помагат на децата с вродени аномалии и семействата им да имат пълноценен живот са призвани специалистите от Детската хирургия на болница „Св. Георги“ в Пловдив. Клиниката е първото в България специализирано детско хирургическо отделение, създадено през 1952 г. Оттогава досега там се извършва хирургическо лечение на деца от 0 до 18 години. Годишно тук се оперират и лекуват между 2 900 и 3 400 български деца.


За да изпълняват още по-ефективно мисията си и да направят стотици детски истории по-добри, лекарите в болницата се нуждаят от допълнителна апаратура за миниинвазивна хирургия. Средствата за нея могат да бъдат дарени по лесен и достъпен начин, благодарение напроекта на болницата, включен в десетото издание на дарителската кампания на Райфайзенбанк Избери, за да помогнеш. Благотворителната инициатива подкрепя важни за обществото каузи от 2009 г., като досега са подкрепени 233 проекта с над 2.7 млн. лв.

Можете да подкрепите закупуването на специализираната апаратура за Детската хирургия на УМБАЛ "Св. Георги" – Пловдив чрез дарение през платформата izberi.rbb.bg само с банкова карта, чрез превод през Райфайзен Онлайн или чрез SMS на единен дарителски номер 17 777, с ключова дума DMS ANOMALII.
Повече информация за проекта на УМБАЛ "Св. Георги" – Пловдив, както и за другите здравни, социални, културни и еко каузи в „Избери, за да помогнеш“ – на izberi.rbb.bg.