Жителите на село Брестовица получиха безрезервна подкрепа от местния футболен отбор в позицията си срещу изграждане на кариера в близост до селото, предаде репортер на Glas.bg.

В днешния си двубой срещу Лидер (Ягодово) "винарите" излязоха със стерилни маски на лицата си преди първия съдийски сигнал. Играчите на местния тим също издигнаха и транспарант, който гласеше "Не на кариерата". Двубоят днес бе под надслов "ИСКАМЕ ДА СПОРТУВАМЕ, А НЕ ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ!".На срещата имаше и жители от селото, които подкрепиха каузата заедно със своите дечица въпреки неприятните метерологични условия. Това е пореден знак на протест срещу фирмата-концесионер, която има намерение да добива "подземни богатства" в непосредствена близост до Брестовица.

Стана ясно, че играчите на отбора ще носят зелени ленти на ръцете си - като символ на природата - в следващите двубои на тима.

Местни жители пък опровергаха информациите в някои медии, че се очаква техните протестни действия да бъдат продължени и пред кметството в селото след футболната среща. 

"Това бе много странна информация, предвид че кметът ни събра да ни информира за казуса и заедно с Община Родопи обжалва от името на кметството решението за сондажите на фирмата край селото. Дано целта не е била да се създаде излишно напрежение", коментира местен жител пред репортера ни.