Нямам данни ситуацията в Бургас да е излязла извън контрол. Органите на МВР се справят професионално. На гражданите, които се прибират към Бургас са осигурени обходни пътища. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Той каза още, че старши комисар Калоян Калоянов не му е докладвал за произшествие, съобщава Флагман. Министърът гарантира, че няма да има ексцесии, защото се работи професионално.

Директорът на ОД на МВР заяви по-късно следното:

"Не се нуждаем от подкрепления, имаме достатъчно хора и няма да изтървем да се влоши обстановката. В момента в посока Община Бургас се придвижва голяма група от хора, които очевидно ще протестират, те са пешеходци. Обезпечили сме това шествие и няма да позволим сблъсъци. Предупреждавам, че полицията ще действа в рамките на закона в такива случаи. Няма да допусна да бъде наранен гражданин, заради действията на протестиращите".

Старши комисар Калоянов гарантира, че блокадата при входа и изхода на Бургас към АМ "Тракия" вече е свалена. Репортер на Флагман.бг обаче видя, че все още автомобили се отбиват преди колелото на Метро, ако искат да влязат в града.

Хората се провират по стария паваж покрай 5-и километър, за да се приберат по домовете си покрай Гробищата.

Допълнително е бил изпратен патрул по второкласния път между Джъмбо и Нефтената рафинерия, където има струпване на автомобили от всички посоки.