Протестното шествие блокира кръстовището между булевардите "Цар Борис III Обединител" и "Шести септември", предаде репортер на Glas.bg.

За 15-20 минути преминаваха единствено коли, които са част от протеста. Полицаите спряха движение по "Цар Борис III Обединител" напълно, което образува задръстване и в двете посоки, като колоните от автомобили се простираха от кръстовището до Тунела и до моста на Панаира от другата страна. Единствено линейка бе пропусната секунди преди да минат протестиращите.

Шествието стартира от бул. "България" и се насочи последователно по "Васил Априлов" и "Шести септември" , а сега се отправи към бул. Източен. Оттам колите ще продължат по "Христо Ботев" , ул. "Авксентий Велешки" и ще спрат на ул."Иван Вазов", откъде ще се насочат към сградата на Общината.

Част от колите, които първоначлно се събраха на паркинга пред бившия магазин Практикер в Кършияка, тръгнаха директно за столицата.

Припомняме, че протесните действия на пловдивчани са срещу цялостния начин на живот у нас - ниската покупателна способност, качеството на здравеопазването, образованието и начина на управление на България през последните десетилетия.