И Смолян въстана срещу високите цени на горивата, като в протестите се включиха близо 100 автомобила и още протестиращи на Амфитеатъра в родопския град. Протестиращите бяха разделени на две групи, като първата се събра на централния площад на Смолян, а сборният пункт за участниците в автошествието бе на разклона за Пампорово и Стойките. След кратка обиколка и възгласи от участниците в протеста, хората изразиха своето недоволство от цените на горивата, повишените плащания по задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, както и ниския стандарт на живот, съобщава 24smolian.com.
 
„Протестираме против високите цени на горивата, застраховките и скока на данъците“, коментира Емилиян Шехов, един от организаторите на протеста. По-добър стандарт на живот поиска Пламен Косов, който изрази надежда да бъдат чути и държавата да се промени към добро. На протестите бе и известната народна певици Златина Узунова, която е и представител за Смолян на Гражданско движение „Днес“.
 

„Както всички българи, както цяла България протестира днес и ние сме тук, за да подкрепим младите хора и не само тях, а всички които са тук да изразят своята позиция. Крайно време е нещата да тръгнат, да върви България напред, защото стигнахме дъното. Трябва да тръгнем към върха“, коментира Узунова. Традиционно в Смолян, цените на горивата са по-скъпи в сравнение с вътрешността на страната, като разликата в сравнение от тези в Асеновград варират от 20 до 30 ст, в една и съща верига бензиностанции.