Срещата между президента Румен Радев и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов не трябва да е при закрити врата. Това каза политическият анализатор Георги Харизанов. Според него след такава ще се чуят различни версии за проведените разговори. Той добави, че президентът трябва да се държи като власт, а не като институция.

„Не е повод държавният глава да говори за ширеща се бедност при положение, че България, тръгвайки от под нулата и от трагични исторически икономически фактори, днес продължава уверено да върви напред. Това се отразява изключително негативно на обществените настроения. Но също не е вярно, ако слагаме розови очила и казваме, че всичко е наред. Истината е някъде по средата и тя се ражда в спора, иска ми се този спор да бъде максимално публичен“, поясни той.

Георги Харизанов каза още, че при срещата президентът Румен Радев не може да нареди, в каква позиция да се яви Борисов, защото той, освен председател на ГЕРБ, остава министър-председател и притежава реалната власт за взимането на решения и за изпълняването на политики в страната.