Грозна история“, така определи случилото се адвокат Васил Джостов, който в понеделник бе нападнат и бит в кантората си от негов клиент, информира Trafficnews.bg.

Адвокат Джостов категорично се разграничи от обвиненията на Петър Влахов по същество. Припомняме, че клиентът му е пристъпил към побой именно поради подозрения за връзка между адвоката и все още законната му съпруга и ответна страна по делото. 

„Тази агресия е породена от нещо, което изобщо не вярно – аз дори не познавам тази жена“, посочи Джостов по отношение на мотивите за упражненото насилие върху него.

„Вършиш добро на един човек, като го защитаваш, тъй като делото не е само бракоразводно, а в отговор… Много е грозно и арогантно“, посочи пред репортер на TrafficNews.bg адвокатът. Той допълни, че цивилизованият подход изисква човек да търси диалог, да попита и да чуе тезата и позицията на ответната страна, да разбере и след това, ако сметне, че има причини, да предприеме законови действия, а не саморазправа.

Проблемът с насилието е наболял и няма значение дали агресията е насочена към адвокати, лекари, журналисти и хора от всякакви професии, счита Джостов. Той остро разкритикува насилието във всичките му форми. 

„Оставете категорията страх, но това е една голяма обида. Това ли заслужава адвокатската професия? Адвокатите, дори студентите по право, се борят срещу насилието, срещу това такива актове на агресия да се случват изобщо, а как да коментираме, когато те са потърпевшата страна?", риторично завърши Джостов. 

Адвокатът се ограничи до тук с коментара си като се мотивира, че тече следствие и случаят и обстоятелствата около него са в ръцете на разследващите. Джостов си е изкарал медицинско за нанесените телесни повреди. 

Припомняме, че лекарят Петър Влахов е в ареста за 72 часа. Предстои те да изтекат утре, когато се очаква прокуратурата да прецени дали да поиска последваща мярка за неотклонение. 

Подробности вижте ТУК.