Семейство от Южен Судан продаде 17-годишната си дъщеря на търг във Фейсбук, получавайки рекордна печалба под формата на 500 крави, три коли и 7,5 хил. паунда. След аукциона младото момиче се омъжило за бизнесмена, който с офертата си успял да пребори петима съперници, включително и високопоставен чиновник, пише The Sun.

В търга е участвал и Дейвид Риак, зам.-губернатор на един от щатите в Южен Судан. Той предложил 250 крави за ръката на тийнейджърката, но офертата му не била достатъчно примамлива. "Много добре познавам семейството, защото преди бяхме съседи. Обещах да се оженя за нея, когато беше още много малка”, споделя Риак.

За победител в наддаването е обявен Кок Алат. Мъжът има девет съпруги. На сватбените снимки той е застанал до младата си булка, която гледа с отнесен поглед. Малко след случилото се цялата информация за търга е била свалена.

„Това са робовладелски пазари. Това, че в днешно време можеш да продадеш момиче през социалната мрежа, е направо невероятно. Тя все още е дете, а с нея се отнасят като вещ”, коментира правозащитник.