Не съм искал да убивам Мария и много съжалявам, каза в съдебната зала обвиненият за бруталното престъпление в Горна Оряховица Николай Кънчев. На 10 ноември след среднощен купон в апартамент той преби до смърт от ревност 45-годишната си приятелка и счупи черепа на домакина Светлин Спасов. После се укри, но бе заловен от полицията и се сдоби с най-тежкото обвинение - за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с изключителна жестокост.

Според съдебно-медицинската експертиза ребрата на Мария били натрошени, а смъртта настъпила в следствие на пробит бял дроб. Николай, който от няколко месеца бил безработен, а преди това работел на бензиностанция в Горна Оряховица, бе доведен в залата с белезници на ръцете и краката. Той не каза дума пред очакващите го репортери. Изненадващо служебният му защитник Росен Илиев се съгласи с поисканата от прокуратурата мярка.

"Тя е обоснована, не защото подзащитният ми признава вина, а защото има притеснения за живота си", каза адвокатът. Според него правната квалификация на деянието е погрешна. Не става дума за умишлено убийство, а за смърт, настъпила в следствие на нанесен побой, което се наказва много по-леко. На въпрос на съдия Теодор Милев Николай Кънчев отрече да е зависим от наркотици. Каза и че във фаталната нощ не са се друсали. Съдът го остави за постоянно в ареста. Определението не е окончателно и може да се атакува пред Апелативния съд.