Протестиращите от Хасково няма да затварят границата с Турция и Гърция в неделя, каквито бяха първоначалните им намерения. Решението беше огласено от организаторите на протеста след среща с директора на полицията в града.

На срещата между протестиращите и директора на РДВР в Хасково Ангел Цанков не бяха допуснати репортери. Организаторите на протеста, които планираха да затварят границата в неделя, коментираха, че не са били притиснати от полицията да отменят решението си:

„Имаше обсъждане да се затварят границите, но ние не искаме да има инциденти, ние не искаме да има размирици. Съвместно решихме, че най-добре е да си направим шествието, което сме организирали. Не искаме да сме подстрекатели.“

Шефът на полицията в Хасково Ангел Цанков каза: "На работната среща постигнахме съгласие. С организаторите се обединяваме около мнението, че протестите ще се провеждат, без да се нарушава Законът за движение по пътищата, без да се извършват закононарушения, без да се затварят гранични контролно-пропускателни пунктове."