Ръководството на ОД на МВР - Хасково и протестиращите проведохме работна среща, на която обсъдихме възможностите да бъдат избегнати закононарушения при предстоящите протестни действие. Това съобщи на импровизирана пресконференция след срещата директорът на ОД на МВР - Хасково ст. комисар Ангел Цанков, цитиран от БТА.

Постигнахме съгласие, че протестите ще се състоят без нарушения на Закона за движение по пътищата и без да се затварят гранични пунктове, добави Цанков. Той увери, че инициаторите са се разграничили от всички намерения за незаконни действия. Освен това органите на реда по негови думи ще помагат и при опити за провокации по време на самите мероприятия. Нашето намерение никога не е било да нарушаваме Закона.

Събираме се на мирни протести като мирни граждани, коментира Николина Гьошева, представител на протестиращите. Според нея сред протестиращите няма партийци и организаторите няма да допуснат в редиците си вандали и нарушители. Идната неделя протестиращите се събират в центъра на Хасково.