Бруталното сексуално престъпление, което буквално взриви висшето ръководство на МВР в Уфа, продължава да бъде коментирано от местните медии. Гнусната гавра става в нощта на 29 срещу 30 октомври. Според следствието, трима офицери изнасилват своя млада колежка в сградата на полицейското управление. На сутринта след зверското престъпление 23-годишната дознателка се обръща към Следствения комитет. Момичето е категорично, че ще стигне докрай, за да види маниаците с пагони зад решетките. 

До момента следствието е установило, че вечерта на 29 октомври тримата приятели - началникът на полицията на Уфимски район, началникът на Кармаскалински район и ръководителят на Отдела по въпросите на миграцията към МВР на Уфа решили да "разпуснат" направо на работното място. Тримата си устроили разпивка в сградата на управлението по въпросите на миграцията. В един момент на пияните мъже им станало скучно и те решили да поканят на "купона" представителки на нежния пол. Според една от версиите, тримата мъже се обадили на две колежки - 23-годишната дознателка и нейна по-старша колежка. Дори изпратили служебен автомобил, за да ги вземе за 400 метра.

В разгара на "купона" обаче жените се скарали. По-младата си падала по един от офицерите, въпреки че бил семеен. Колежката й също имала симпатии към него. Ядосана, тя си тръгнала и оставила 23-годишното момиче само с тримата началници. Те бързо я "напоили" и скоро тя съвсем "изключила", съобщава Лайф.ру. Пияните полицаи се възползвали от състоянието на момичето и цяла нощ я изнасилвали. Когато правела опити да се съпротивлява, нерезите я удряли, за да се подчини. 

На сутринта тя се прибрала вкъщи цялата в синини и разказала на родителите си за слубилото се. Малко по-късно тя отишла в Следствения комитет и написала заявление срещу тримата началници. Станало ясно, че момичето е дъщеря на високопоставен служител на силовото подразделение на МВР на република  Башкортостан. Факт, за който и тримата насилници знаели. 

"Важно е не кой е баща й, а кой я е изнасилил. А това, че и насилниците, и потърпевшата работят в една сфера, задълбочава вината на извършителите", коментират от следствието. То е водено от най-добрите специалисти по вътрешен ред към МВР на Русия. 

Заподозрените са задържани. Това са 51-годишният подполковник Едуард Матвеев, 50-годишният подполковник Салават Галиев и 34-годишният майор Павел Яромчук (заради когото се скарали жените), който организирал "купона". Според някои последният е примерен съпруг и баща, привърженик на здравословния живот. Той веднага се съгласил да сътрудничи на разследването. Конституиран е като свидетел, не като извършител на престъплението. Другите двама офицери са обвинени в изнасилването.