Камерите за наблюдение изстреляха ужасяващ момент, когато възрастната двойка беше бутната и остана под вратата на гараж, ударена от кола. На кадрите се виждат мъж и жена, които вървят по улицата, държейки се за ръце. Изведнъж огромната стоманена порта започва да пада. Инцидентът се случи в Рио де Жанейро, съобщава Daily Mail.

Вратата, тежаща около 70 кг, била изтръгната от пантите поради силата на превозното средство. Автомобилът започна да се движи и спрял когато се допрял до разрушената метална конструкция.

Жената, която според предварителните данни е на около 70 години, успяла да се измъкне сама. След това, с помощта на минувачите, успяла да спаси своя 74-годишен съпруг, който бил под задните колела на колата. Двойката по чудо се отървала само с натъртвания и износвания. В същия ден те били освободени от болницата и изпратени вкъщи.

Щокираният собственик на колата казва, че току-що се върнал у дома от магазина за хранителни стоки и е пренесъл покупките вкъщи, когато е станал инцидентът. Човекът чул катастрофа и изтичал на улицата, за да помогне на жертвите. Той също така уверил, че е задействал ръчната спирачка, но не може да обясни защо возилото е потеглило. 

Сега следователите се опитват да разберат какво е причинило злополуката - човешка грешка или технически неуспех.