Зала “България”

България, управлявана еднолично от набедения за голям евроатлантик Борисов, няма да подпише още един международен пакт. “Невероятно, но факт”, биха възкликнали очарованите от своя вожд нашенски следовници на правата линия на Партията, оглавявана от него. 

Отказът от български подпис под Международния пакт за миграцията, приет с невероятно единодушие от 192 от общо 193 гласували държави в Общото събрание на ООН, издига Борисов и патреотичната му компания на нивото на (анти)системните играчи в това отношение. Досега се смяташе едва ли не за екзотично, че ГЕРБ се приравни към  уж опозиционната БСП и към малокалибрения си коалиционен партньор, променяйки позицията си по въпроса за Истанбулската конвенция срещу домашното насилие над жени и деца. Тогава Корнелия Нинова, оказала се голям фен на унгареца Орбан, му изръкопляска за орбанистичното му решение.

Сега, както си вижда, Борисов отново беше пришпорен от Нинова. Тя зададе в парламента тона за атака срещу Международния пакт за миграцията като вреден за българския национален интерес. Борисов откликна и този път с последващо съгласие с нея.

Интересното е, че Борисов много искаше да бъде смятан за Меркел в панталон. Но успява засега само да й подражава единствено по броя на управленските мандати. Предстои да видим, дали най-накрая няма да направи следващата крачка в това подражателство, като направи голяма коалиция с БСП с претенцията, че и Меркел управлява така.

Различията между БСП и ГЕРБ са намалели толкова драстично, че Борисов все повече прилича не на Мерел, а на Нинова за чиято пола се държи не само по въпросите на пола, свързани с Истанбулската конвенция. Т.е. Борисов все повече се превръща в Нинова в панталон. 

Зала “България”

Share on Facebook