Преди да блесне в ролята си д-р Врабчев от "Откраднат живот", актьорът Даниел Рашев е бил шофьор, работил е като фотограф на американски продукции у нас, бил е съдържател на селска кръчма, издал е две стихосбирки, изиграл е Цар Борис Трети в руския сериал "Ванга", но най-щурият момент от живота му безспорно е нудистката сватба на запустял плаж и то през нощтта.

В реалния си живот чешитът от екранната болница "Свети Кирил" е женен за сценографката Марина Додова. Рашев я срещнал в Ловеч, където преди години работел в Музикалния театър. 

"С Марина се врекохме голи-голенички под надпис "Нудизмът забранен" на любимото ни място на морето. Свидетели на бракосъчетанието ни бяха две стада диви прасета. През деня аз купих две сребърни халки от единствената отворена сергия в Обзор, която нося е досега. Ако решим да се разделяме, пак ще отидем там, ще ги свалим и ще ги хвърлим в морето", повдига завесата на нуди-сватбата д-р Врабчев в интервю пред "Ева".

В детските му години актьорството изобщо не било целта, която Даниел преследвал. Като всяка момче, мечтаел да пътува из Космоса.

"Исках да ме пратят на Марс и то сам. Четях много научна фантастика. Винаги съм бил голям фантазьор. В казармата написах първата си стихосбирка, която издадох през 1992 г. Тиражът от 2 хиляди се продаде за дни. Втората издадох след десет години. После, по едно време с един приятел бях готвач в кръчмата в село Врабево, която държахме с един приятел - художник. Но истината е, че ако бях на 20 в момента, бих записал медицина, за да специализирам анестезиология", казва актьорът.