"Политически партии клечат в шубрака край протеста". Това написа в свой коментар политологът Огнян Минчев по повод на публично разпространени снимки в социалната мрежа на предводители на протестите, яхнали скъпи возила, някои и с чужди регистрации.

Ето целия коментар на професора, който е директор на Института за регионални и международни изследвания:

„Вилнеене на мутри, превозвани от квадратни джипове "Мерцедес" с руски номера няма как да мине за граждански протест. Моите уважения към всички, които имат кауза, за която протестират - майки с деца, еколози, граждани, които не смятат, че при монопол на горивата има пазар на горива.

Но не с тези мутри начело! И не с политически партии, клечащи в шубрака край протеста.

Политическите партии се борят за каузата си в парламента - а не го бойкотират както в Африка. Като гражданин смятам, че много позиции и решения на властта са недопустими. Но това не е достатъчно, за да подкрепя нов „февруари 2013” и нов Костинброд, които да доведат до ново и открито бандитско управление. Има една тарикатска фраза, употребявана при пазарене в Америка - "I may be born in the night, but not the last night..." ("Може да съм се родил нощем, но не снощи...") Това - за сведение на Сокола § Со. ...