Мярка задържане от 30 дни е определена на бившия министър на транспорта и съобщенията Миле Янакиески и бившия генерален секретар на правителството Кирил Божиновски.

Божиновски като бивш генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ, е обвиняем по делото "Титаник", а Янакиески е обвинен по пет дела на Специалната прокуратура.

След бягството на Груевски вчера министърът на вътрешните работи Оливър Спасовски заяви, че трябва да бъдат арестувани обвиняемите по останалите случаи. Ново съдебно заседание по делото "Титаник" е насрочено за днес.

Вчера официално бе потвърдено, че Никола Груевски, осъден на две години затвор по делото "Танк" и обвинен по още няколко случая, е избягал в Унгария. Късно снощи бе издадена и международна заповед за арест на бившия премиер.

Янакиески вчера заяви по ТВ 21, че остро осъжда бягството на Никола Груевски и че няма намерение да бяга, че ще бъде в Македония и ще дойде в съда на планираното заседание на "Титаник". "Аз решително осъждам този акт, защото ще се отрази негативно на заведените дела в пълен размер и по-специално ная тези, по които заедно сме обвиняеми", каза Янакиески.