Заради наложеното от президента вето на текстове от Закона за корпоративното подоходно облагане и по-специално свързаните с по-високите данъци за старите автомобили Сдружението на общините поиска среща с държавния глава. 

Промените се подкрепят от по-голямата част от членовете на сдружението, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Според него, не може да се противопоставя социална политика на екология, когато става дума за данъците. Поддържането на чиста околна среда е скъпо нещо, но то не е удоволствие, а необходимост, подчерта кметът на Карлово. 

Той се обяви срещу това, България да става, по думите му -  автомобилната гробница на Европа, заради вноса на 15-20 годишни коли, само защото са евтини. 

"А защо струват толкова в Западна Европа? Защото данъците им са толкова големи, че хората просто не им е изгодно да ги карат и предпочитат да ги продават на безценица!" – изрази мнение Емил Кабаиванов. 

Според него увеличеният данък ще помогне на общините да поддържат пътната мрежа, за което трябват много пари. Освен това, с тези промени, данъците за скъпите коли стават справедливи и нормални като за хора с повече пари, изтъкна кметът. 

По темата за стихийните масови протести, той предположи, че  те не са заради цената на горивото, която у нас е каквато е и в Европа. Недоволството е заради ниските доходи и е натрупано от това, че в основни сектори в обществения живот няма реформи, обобщи Емил Кабаиванов.