Дали Да Винчи или Микеланджело биха изпаднали във възторг ако красива жена в сексапилна рокля с дълбоко деколте се наслаждава на творбите им? Може би да.

Но не така мисли охраната на "Лувъра", който отказал достъп на младата блогърка Нийша, заради провокативното й облекло.

25-годишната австралийка с турски произход е на почивка в Париж и като всеки нормален турист се е отправила към една от най-известните галерии в света. Облечена е в къса, черна рокля, с много дълбоко деколте. Но достъп до залите, пълни с изкуство, й е отказан. Тъжна, красавицата си прави снимка пред сградата и веднага се оплаква в социалната мрежа Instagram.

По-късно се появява втора снимка на тъжната Нийша, която върви с описание: "Пикасо щеше да хареса тоалета ми".

Предвид характера на испанския художник, това твърдение едва ли е грешно.

Не така мислят обаче потребителите на платформата. За някои от тях блогърката е "срам за австралийската нация".

Ала не малко са и тези, които се втурват да я защитават, тъй като дрехите са "начин човешкото същество да изрази себе си".

Истината е, че в "Лувъра" е забранено да се разхождаш гол, по бански, без обувки или с голи гърди, а уредниците съветват посетителите да залагат винаги на удобни обувки.

Навярно роклята на Нийша е нарушавала забраните. Охраната на музея я моли да се покрие с нещо, докато прави "неприлични и гнусни движения, изпълнени с омраза", а на красавицата й се наложило да си тръгне унижена, без да се наслади на Мона Лиза.