За 6 дни полицията във Велико Търново разкри добре планиран обир на каса с крупна сума служебни пари от архитектурно бюро. Трима бандити проникнали с въжета през покрива на офиса на петия етаж в центъра на града. Един от тях бил алпинист и използвал уменията си, пише "Борба". 

Престъпното трио изнесло метална каса с 33 268 лева пак през покрива на сградата. Преди това един от групата успял да обезвреди алармата на частна охранителна фирма и системата не се задействала. 37-годишният Красимир К. познавал обстановката в бюрото, защото баща му дълги години е работил там като техник.

В  петък са били арестувани въпросният търновец Красимир К., 31-годишният Мартин от Елена и 41-годишният Венци Тапата от Горна Оряховица, който се оказал спец по този вид обири със 7 криминални и съдебни регистрации. Заради това той е задържан за 72 часа и прокуратурата в старата столица е поискала от съда неговия постоянен арест. Другите двама са обвинени и пуснати на свобода с мерки за неотклонение „подписка”. За разпит в полицията е бил привикан и бащата на Красимир, но срещу него обвинение поне засега няма.

Обирът бе извършен на 3 ноември и по предварителна информация ставаше въпрос за обир на каса с 50 000 лева. Цифрата обаче е била приблизителна и неточна. За 6 дни тримата бандити са успели да профукат 11 000 лева. Останалите 22 000 лв. са върнали, след като са били разкрити и задържани.

Въпросното бюро е на 40-годишния архитект Драгомир Йосифов. Той определи всичко, което е сполетяло него и колегите му, като сценарий за криминален екшън. За архитекта всичко е било добре планирано и обмислено от доста време, имало е следене и подготовка за извършване на престъплението.

„Благодарен е слаба дума за това, което свършиха момчетата и момичетата от полицията. Шест дни те не се прибраха вкъщи и бяха напълно съпричастни и отдадени на разкриването на това мародерство. Заради това аз им се покланям! Те заслужават това заедно с директора ст. комисар Димитър Машов, който е успял да привлече толкова млади професионалисти”, каза арх. Йосифов.