Запознайте се с Джанет и Греъм Уолтън - семейна двойка от Ливърпул. Най-голямата мечта на съпрузите била да станат родители. За жалост, всички опити на Джанет да забременее завършвали с неуспех: хапчета, процедури, асистирана репродуктивна технология... Всички 12 опита се провалили.

Госпожа Уолтън се зарекла, че 13-ият ще бъде последен. Така се и случило, защото след него двамата със съпруга й най-накрая чули така желаната фраза: "Ще си имате бебе!". На осмата седмица от бременността те отишли на ултразвук и останали шокирани, когато обърканият лекар им съобщил, че бебето всъщност няма да е едно, а ще са цели шест!

Няколко месеца по-късно, на 18 ноември 1983 година, семейство Уолтън се сдобива с шест момиченца: Хана, Рут, Луси, Кейт, Джени и Сара.

Бебетата се появяват на бял свят в 31-ата седмица от бременността на Джанет с цезарово сечение и са първите шестзначки в света.  

"Родиха се здрави, в 31-ата седмица от бременността. Две от момичетата бяха в кувьоз, защото белите им дробове бяха недоразвити", спомня си майката. 

Два месеца по-късно щастливото семейство се прибира в къщи, но никой не знаел какво ще се случи по-нататък. Как ще се справят с шест бебета едновременно?

И докато целият свят следи с притаен дъх какво се случва с шестзначките, Греъм и Джанет се справят чудесно с ролята си на многодетни родители въпреки многобройните трудности, с които се сблъскват всеки ден. 

Средно за година съпрузите сменят по 10 000 памперса, а през първите години спят не повече от 2 часа. Да синхронизират храненето, разходките, спането и първите крачки и на шестте си рожби било просто невъзможно. 

"Оцеляхме в периода, в който в къщата ни просто нямаше място без талк. Когато момичетата бяха бебета, домът ни приличаше на мъглив викториански Лондон", шегува се днес г-н Уотсън. 

Момичетата порастват и тръгват на училище. На мястото на  памперсите идват домашните и куп нови предизвикателства.   

Джанет и Греъм си спомнят за детството на момичетата с усмивка и огромна любов. Те не съжаляват нито за миг, че не са успели да живеят за себе си или че всичко е било прекалено сложно. 

"Единственото, за което съжалявахме, че не ни стигаше време да се насладим на това как растат", спомнят си съпрузите.  

Тази година шестзначките ще навършат 35. Хана има няколко дипломи и работи като начална учителка. Кейт работи в отдел "Кадри", Луси се е посветила на работата си в местните авиолинии, Джени си има собствена сладкарница, Рут е сгодена и работи в кол център, а Сара... През 2014 година Сара прави родителите си баба и дядо! 

Радостта в семейството е огромна, но най-щастливи били Джанет и Греъм. 

"Още от първия миг между нас имаше връзка. Беше невероятно да видя първата усмивка на Джорджи. Струва ми се, че се променя с всеки изминал ден", разказва развълнуваната баба, която не пропуска възможност да е с малката. 

А Сара не спира да се чуди как родителите й са успели да се справят с непосилната задача и да отгледат едновременно цели шест деца.

Джанет и Греъм, на свой ред, се усмихват загадъчно и казват, че всеки би се справил с подобно нещо, ако му се родят шест очарователни дечица, каквито били Хана, Рут, Луси, Кейт, Джени и Сара. 

Двамата се смятат за големи щастливци и днес без никакъв стрес могат да се наслаждават на живота и на голямото си семейство. /jenata.blitz.bg