Едва ли има човек, които да не си мечтае да намери голямата любов. Да се сгодят, да направят семейство и щастливи и влюбени цял живот да гледат заедно децата си. Точно за такова нещо е мечтаела и 31-годишната Луиз Хармър, която живее в Лондон.

В началото на тази година тя се разделила с дългогодишния си приятел. През февруари обаче отишла на парти с приятели. Именно там се случило чудото. Запознала се с 34-годишния Жоао Педро Мано.

„Бе любов от пръв поглед. Паснахме си идеално. Всеки момент прекарвахме заедно, забавлявахме се, говорихме си и неусетно се влюбих ужасно много в него. Той бе очарователен, мил, внимателен и убедителен”, спомня си Луиз.

Педро – както го наричали всички, е португалец, но последните 16 години живеел във Великобритания.

„Той бе впечатляващо секси. Типично средиземноморския мачо – великолепен, висок, тъмнокос и страхотен. Една вечер бяхме в местния ресторант. Изненадващо той падна на колене и ми предложи брак. Бях изненадана. Изобщо не очаквах това, но реших, че той е мъжът-мечта и казах „Да!”, спомня си Луиз.

Веднага след това те заживяват заедно.

„Всичко бе страхотно. Той бе феноменален готвач. Грижеше се страхотно за мен”, признава влюбената и сгодена жена.

Всичко това обаче започнало да придобива направо плашещи размери. За съжаление само три седмици след годежът им се случило нещо кошмарно.

„За съжаление много жени попадат в моята ситуация, но не знаят какво да направят и още по-зле – страхуват се да си признаят за това какво им се е случило. Затова реших аз да говоря, за да има дам кураж да променят живота си”, казва Луиз.

„Бяхме много влюбени. Той каза, че ще напусне работата си, за да остане вкъщи и да ми приготвя храната, която ужасно много обичах. Реших, че е супер мил и грижовен. Не само сутрин като излизах от банята той вече бе сложил дрехите на леглото, които да обелка за деня. Първоначално мислех, че е сладко. А след като се обличах с нещата, които той бе избрал отивах да ям, защото той много държеше да става свидетел на това, че се храня”, започва разказа си Луиз.

В последствие обаче нещата станали по-плашещи. 

„Започна тотално да ме обсебва. Осъзнах, че е напуснал работа и е останал в нас, за да е плътно до мен. Избира ми дрехите, за да контролира с какво се обличам и как изглеждам. После искаше да му се отчитам за всяка минута, в която не съм с него. А за капак започна и да ми прави забележки как се храня, по колко пъти дъвча храната и подобни”, признава жената.

Освен това Педро започнал да прави забележка на годеницата си с кои да се вижда и къде да ходи.

„Една вечер бях поканила у нас една приятелка с двете й деца. На Педро никак не му хареса, но нищо не каза. През цялото време седеше в страни и си мълчеше. Децата се умориха и им предложих да ги кача да поспят в спалнята на втория етаж. Съгласиха се и се качихме горе – аз и децата. Те тъкмо заспаха и ги завих когато усетих, че някои е зад мен. Обърнах се и видях Педро. Гледаше ме с озверял поглед. Сграбчи ме за ръцете и почна да ме бута. Чувах само как крещи „Тя е моя! Моя е! Тя е моя”, после нищо не помня. Събудих се в болницата”, казва Луиз.

Това, което е станало е, че Педро освен, че я сграбчил зверски я бутнал по стълбите от втория етаж. След като паднала по стълбите той почнал зверски да я налага нищо, че тя вече била в безсъзнание.

През това време обаче приятелката й се обадила на полицията и те пристигнали за минути.

Луиз била с жестока рана на главата, цялата в кръв и изпочупена.

Откарали я в болница, където тя се събудиха чак след два дни. 

„Когато ми казаха как Педро ме е пребил от ревност изобщо не повярвах. Но после осъзнах, че всичките признаци на луда ревност са били на лице, а аз просто си затварях очите”, признава Луиз.

Педро бил арестуван и осъден на 27 месеца затвор. Половинката му обаче все още не може да се възстанови.

„Заради падането по стълбите имам сериозни счупвания и наранявания. Гръбначният му стълб е зле и ще трябва цял живот да ходя с патерици. От ударите му в главата пък имам мозъчен кръвоизлив, заради които и до ден днешен изпитвам болки в главата и замаяност”, казва жената, станала жертва на домашно насилие.

„Искам всеки да научи за случилото се с мен. Има жени, които си мислят, че са лудо влюбени и странното поведение на мъжа до тях е признак на любов. Но обсебването и лудата ревност са опасни. Домашното насилие още повече. Не се страхувайте. Не се срамувайте, а веднага си тръгнете от токсичната връзка преди да е станало зле. А ако познавате жена, която е подложена на домашен тормоз от половинката си, то веднага й помогнете. Насилието понякога може и да завърши фатално”, призовава Луиз. / jenata.blitz.bg