Родителите на починало след упойка момче продължават да търсят справедливост. През юни 2016 година д-р Валентин Павлов оперира 14-годишния Алекс под пълна упойка в своята стоматологичната клиника в Перник. Той обаче не информира родителите за рисковете от операцията, съобщава bTV.
 
Само антидот е могъл да помогне, но с такъв в клиниката не са разполагали. Момчето е закарано твърде късно в „Пирогов”, без жизнени функции.
 
Според вещите лица, ако се приложи антидота, който не е бил наличен, смъртността е до 5%. Ако не се приложи  смъртността е 100%., коментира случая Румяна Арнаудова.
 
„Дентролен” не е разрешен за използван в България, има го само в няколко болници в България, няма как да бъде използван в доболнична помощ. Всяка една инхалационна анестезия може да доведе до отключване, всяка една във всяка една болница, във всяко едно лечебно заведение. Това не е алергична реакция – да те изпрати на легло пациента и да се предвиди”, каза в своя защита д-р Валентин Павлов.
 
Според  прокуратурата Спешна помощ е била извикана твърде късно, а пристигналата линейка е била без необходимата апаратура.
 
Софийският градски съд постанови условна присъда 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок, през които д-р Павлов не може да упражнява професията си. Със същата присъда са и съпругата му Венета Павлова и д-р Йонна Филипова от клиниката.
 
Това не е лекарска грешка, това е престъпление, коментира в предаването „Тази сутрин” Албена Захариева, майка на Алекс. По думите ѝ никой не им е обяснил за рисковете от упойката.
 
Условната присъда е подигравка, ще обжалваме, коментира бащата на починалото момче Валери Захариев.
 
Адвокатът на семейството Пламен Димитров коментира, че все още не е ясно защо екипа от клиниката в Перник не е потърсил веднага антидота „Дентролен”.