Покрай посещението на израелския премиер Нетаняху в България  влиятелният израелски вестник “Аарец” “забеляза” едно явление, което очилата на нашите власти, нагласени да виждат само посегателства срещу свещената за тях съветска символика, се правят от години, че не виждат.

По стените на сгради, в училищни сгради и в асансьори на обществени сгради в София и други градове могат да бъдат видени свастики и други символи на нацизма, които с години си стоят без да бъдат заличавани. Такова нещо не може да се види никъде другаде по света в подобен мащаб, макар явлението да съществува и другаде, пише “Аарец”.

С право се възмущават израелските журналисти, но впечатленията им не са пълни. Не само нацистката пропаганда вирее свободно и дори се продава у нас под формата на сувенири. Шири се в много по-голям мащаб търговията с лика на мустакатия масов убиец Сталин и на неговия днешен последовател в опитите да възстановява “величието” на империята му Путин. 

 

 

 

 

Как да забележат нашите управници “нередности” от нацистко и болшевишко естество след като са заети да угодят единствено на Кремъл в опазването на неговите окупационни светини? Пък и в управлението на държавата се разпорежда авторът на “Бумеранга на злото” Волен Сидеров, чийто език на омразата срещу “еврейския заговор” не само се толерира, но и се награждава от премиера Борисов, който раздава управленски постове на най-близките му сподвижници, като Илиян Тодоров, превърнат в управител на най-голямата област в страната, Област София. 

Простите обяснения рядко обясняват сложните наглед явления, но в България контрастът е толкова ярък, че мога да си позволя да обобщя: България  е жертва на бездействието на властите срещу нацистката символика защото тук необезпокоявано стърчи символиката на съветските ни окупатори. Бръснатите глави, пълни с с нацистки бръмбари, копират бетонните глави с болшевишки залпове в тиквите им. Общото между тях не е само класическият допир между крайно дясното и крайно лявото, но и безнаказаността на деянията им.

България не е била окупирана от Израел, но от Съветския съюз беше брутално изнасилвана до пълно обезличаване цели 45 години. Докато израелските ни приятели не признаят ( поне) този факт, както българските демократи се възмущават солидарно с тях от толерираната у нас нацистка пропаганда, ще продължаваме да сме свидели на факта, че Москва използва мълчанието на западните ни съюзници за продължаващото и днес престъпление България да бъде разглеждана като легитимна плячка на Кремъл, длъжна да приема съветско-руската интерпретация за окупацията като форма на освобождение.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/11/01/3338403_sofiia_e_zaliata_ot_epidemiia_ot_svastiki_razkazva/?ref=home_layer2

Share on Facebook