Говорителите на руския интерес България да тачи съветската окупация като форма на ( поредно) “освобождение” за също така пореден път настояха за специални грижи от страна на властта по отношение на агресивната съветска светиня в центъра на София. И също за пореден път гербаджийската власт, която се конкурира с БСП в старанието си да заслужи благосклонността на Путин, козирува и изпълнява. В най-буквалния смисъл. http://clubz.bg/74895-mvr_ohranqva_pametnika_na_syvetskata_armiq_denonoshtno_s_patrul_i_kameri

Колкото повече бившите съветски колонии, включително в Централна Азия, се освобождават от съветското си монументално минало, толкова повече изпъква на този фон наистина уникалната ситуация в България в това отношение. Москва се е вкопчила в българската си жертва ( на собствената си безхарактерност) на принципа на девиза от времето на Втората световна война “ Нито крачка назад” и воюва за постигането на тази цел чрез подставените си лица в българската политика и държавното управление. Точно както след окупацията на Царство България през септември 1944 – та година.

Някой има ли съмнение, че въпросът е политически? Политизирането му чрез “застъпничеството” на БСП не само подчертава този факт, но и  отново изобличава съглашателството между властта и т.н. опозиция, обединени в прокремълската си загриженост да не дразнят Путин. Илюстрация за общите действия на този тандем , както се налага да повторя, е пълното им единодушие в парламента, където групата за приятелството с Русия не само е най-голямата, но и се оглавява съвместно от представители на ГЕРБ и БСП ( респективно от Красимир Велчев и Антон Кутев).

След като е очевидно, че става дума за политически въпрос и политическа воля, работа ли е на един деполитизиран член на кабинета, какъвто по закон би трябвало да бъде вътрешният министър, да рапортува и козирува как върви охраната на руския политически интерес и какви специални грижи полага българската полиция, издържана с данъците на българските граждани? 

Въпросът е риторичен, но не и за путинофилстващите униформени слуги на Москва у нас- униформени не само в буквалния смисъл, но и в преносния, доколкото униформеното подмазвачество към Путин е характерно преди всичко за цивилните крепители на съветската агресивна символика на българска земя. 

Обърнете внимание само на престараването на вътрешния министър Младен Маринов, който обещал пред БСП да бъдат тормозени дори българските граждани, които ще бъдат подлагани на наблюдение и проверка – стига да се  “лица от рискови групи в близост до обекта, включително ако наблюдават и заснемат”. Това е откровена заплаха ( с цел превенция ) към всеки гражданин, който произволно може да бъде обявен за “рисков” по калъпа, зададен от руското посолство и спуснат за прилагане от българската полиция. 

Явно от строевата подготовка военизираният министър Младенов ( на долната снимка) е усвоил до пълен автоматизъм добре заповедта “кръгом”- към онова минало, когато “антисъветизмът” беше таксуван като най-голямото политическо престъпление в България.

 

Share on Facebook