Чета прессъобщение на министерството на регионалното развитие: "Димитър Рачков и Васил Василев - Зуека ще изпитват ученици от цяла България по програмата "Моят град е моята крепост. Инициативата е съвместно с министерство на образованието..."

"Господарите" ще изпитват ученици. Ще ги одухотворяват с неповторимитеси лексикални бисери - "Ко речи?", "Говори Бай Брадър" и "Шъ тъ изплющя"...

Ясно е, че за целта прибират сериозен хонорар, отчисления отиват и за продуцента им Халваджиян. Тази програма ще продължава цяла година, във всички училища, две министерства стоят зад нея с бюджетите и авторитета си.

Ето така държавата захранва тъй наречените частни телевизионни продуценти и техните питомци от халтурата. Халтурата въобще се превръща в инструмент за просвещаване на младите.

Интересно - ще споделят ли Зуека и Рачков с учениците техниките за симулиране на разследваща журналистика? Например как да измамим България и премиера, че наш колега е пребит в някакъв склад, а полицията нехае. Как да се издокараме като съвест народна и крайна инстанция на морала.

Ще споделят ли защо бе осъден друг техен колега от "Господарите", който участва в имотни измами?

А Рачков може би ще разкаже на подрастващите за богатия опит на брат му с дрогата...Как се става наркодилър, да речем. И как прокуратурата и полицията си затварят очите, минаваме с условни присъди, защото сме роднини на известно лице от телевизията с пряк телефонен достъп до министър-председателя...

Все полезни, тарикатски уроци за идиотското време, в което живеем. 

 

автор: Недялко Недялков, ПИК