Формацията на ЖФК Пълдин до 17 години спечели турнира в Зона Пловдив, организиран от БФС. Надпреварата се проведе по-рано днес в град Хасково, научи Glas.bg. В турнира с включиха още тимовете на Арда (Кърджали), Ботев (Рудозем) и домакинките от Хасково.

В първия двубоя момичетата на Ангел Славов надигрха именно хасковлийки с 4:0. Последваха два разгрома в полза на пловдивчанки. Първо Арда (Кърджали) бяха отнесени с 9:1, а впоследствие Ботев (Рудозем) отстъпи с 0:13. Най-резултатна за ЖФК Пълдин бе Кристияна Димитрова.

Със спечелването на този турнир пловдивчанки започнаха и своеобразна защита на титлата си от миналата година в първенството до 16 години. Тъй като тази година няма такъв шампионат те ще се борят да достигнат до финалната четворка, след която ще се определи и най-добрия тим за този сезон.

От ръководството на ЖФК Пълдин обявиха, че в школата се набират момичета и девойки от 6 до 16 години. За повече информация можете да се свържете с треньора на клуба Ангел Славов - 0876663135.