Най-младият африкански милиардер е бил отвлечен от маскирани въоръжени похитители в град Дар ес-Салаам, Танзания, съобщи Би Би Си. 43-годишният Мохамед Девджи бил отвлечен пред луксозен хотелски фитнес център, където обичайно тренирал сутрин. Трима души са арестувани във връзка с покушението.

Полицията смята, че те са от чужда националност. Мотивите за престъплението са все още неизвестни, информира offnews.bg. Сп. "Форбс" определя богатството на Девджи на 1.5 милиарда долара и го описва като единственият милиардер в Танзания. В доклад от 2017 г. той бе определен като най-младият милиардер в Африка.

Година по-рано Джевджи обеща да дари поне половината от богатството си за благотворителни каузи, допълва "Форбс". Мохамед Девджи, известен като Мо, е президентът и собственикът на MeTL Group - танзанийски конгломерат, основан от баща му през 70-те години. Компанията има интереси в текстилната промишленост, производството на брашно, напитки, олио в най-малко шест африкански държави. Министърът на околната среда Дженюъри Макамба, който е и приятел на отвлечения милиардер, съобщи, че е говорил с бащата на Девджи и семейството е потвърдило за отвличането.