Питейно заведение в Разлог е поредният търговски обект, попаднал под прицела на крадците. „Бирария при Слави“, собственост на Слави Палев, намираща се в централния градски парк и известна със спокойствието си, осъмна завчера без голяма част от оборудването си, пише struma.bg

Крадци нахлули през нощта и отмъкнали компютър, монитор, касов апарат заедно с принтерното устройство към него, две тонколони, два големи чадъра, тример за косене на трева и около 100 лева оборот на монети.

Апашите проникнали в обекта през прозореца в задната част на заведението, откъм езерото. Вещите са изнесени през друг прозорец откъм парка. Кражбата е установена сутринта от собственика Слави Палев. Още при пристигането си той забелязал, че липсват външните тонколони, а вътре установил липсата и на останалите вещи. Незабавно подал сигнал в полицията. Следствена група от РУП – Разлог е направила оглед на мястото и е снела отпечатъци.

Стойността на нанесената щета е значителна. По случая е образувано досъдебно производство. Това не е първата кражба в заведението. Преди около година крадци отново отмъкнаха лаптоп и други вещи. При друга кражба бе отмъкнат пък фризер със сладолед, но по-късно е открит, изоставен в близост до бирарията. Заведението е ставало обект на посегателства и през зимата, когато не работи.