44-годишният адвокат Стефан Матеев от Сандански, който според обвинението на прокуратурата е организатор на обира в църквата на Роженския манастир, остава ареста, Това реши пловдивският районен съд, съобщава Struma.com. 

Заедно с него зад решетките ще лежи и 21-годишният Юксел Митев от петричкото село Коларово. След 24 часово полицейско задържане вчера бе освободен и Бейнур П. от село Яворница, който също бе арестуван ден след нападението. Останалите двама от бандата, за които прокуратурата в Сандански поиска арест по време на досъдебното производство, са ученици в 10 и 12 клас.

Това са 16-годишният Г.Х. и 17- годишният А.Х. Спрямо тях е взета мярка за неотклонение „Под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“. Срещу арестуваните районна прокуратура Сандански повдигна обвинение затова, че на 18 септември тази година в съучастие са извършили грабеж в Роженския манастир. Адвокат Матеев пък е обвинен и в държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение.

Делото за мярката се гледа от пловдивските районни магистрати, тъй като както съобщихме колегите им в Сандански си направиха отвод и отказаха да гледат делото заради адвоката. На свое заседание късно снощи Касационният съд взе решение делото да бъде изпратено в Пловдив.