Берое 2006 стартира с убедителна победа новия сезон в първенството на подготвителната група деца. На старта на шампионата децата на Иван Желев се наложиха с 13:0 над ФК "Яворов" (Чирпан). Във втория кръг следващата седмица малките "зелено-бели" таланти се изправят срещу тима на Локомотив (Стара Загора).

Първия си мач за сезон 2018/19 в първенството на подготвителната група деца изигра днес и Берое 2007. Децата на Атанас Димитров гостуваха на Сините камъни в Сливен и отстъпиха с 2:4.  Домакините, в чийто състав имаше и деца, родени през 2006 г., първи откриха резултата през първото полувреме. Чрез Мартин Митков, разписал се с глава, Берое успя да изравни, но почивката дойде при резултат 2:1 за Сините камъни. След почивката "зелено-белите" подобриха играта си и принудиха съперника да се прибере в собственото си поле. Попадение на Владимир Сапунджиев донесе равенството 2:2, последваха пропуски на Мирослав Георгиев, Християн Димитров, Живодар Жеков и Стилиян Шатов, които имаха възможност да донесат успеха. Две минути преди края при удар от играч на домакините топката се отклони от главата на играч на Берое, последвалият рикошет прехвърли вратаря на старозагорци и топката попадна в мрежата. Последва нов натиск на "зелено-белите", но в даденото от съдията продължение след корнер за Берое, домакините организираха контраатака и успяха да отбележат четвърто попадение. 
"След почивката съперникът се поизмори, докато ние бяхме свежи. Трябваше да се възползваме от нашите шансове. Като за първи мач, при това срещу по-големите, показахме, че когато играем с по-бързи подавания, можем да играем добър футбол въпреки разликата във възрастта. Давам много добра оценка на целия отбор. Победата този сезон не ни е фикс идея, цел №1 е адаптирането към по-твърдия футбол и подобряването на нашите индивидуални качества. Това е най-важното - развитието на индивидуалните качества на децата", заяви след срещата наставникът на Берое 2007 Атанас Димитров. Във втория си мач от шампионата следващата седмица тимът е домакин на Респект (Хасково). Мачът е на 29 септември.